Reflektion.....

 
 
Så....då har man varit hemma några dagar nu. Med mycket blandade känslor och tankar. På nåt sätt så snurrar det på hela tiden när man ligger på sjukhuset och även om man käkar en massa piller på speciella tider, och folk som hela tiden kollar så att allt är som det ska( vilket jag uppskattar MASSOR såklart...än en gång, underbar personal! ) det är skönt att komma hem!!!...men när man väl landat så är det precis som sumpen i kaffet.....allt samlar sig på botten, det där grumliga, beska avslaget.....även om jag mår oförskämt bra efter omständigheterna så dyker ändå tankarna upp igen.....varför? vad ska jag lära mig av detta? hur mycket motgångar ska en människa klara av? varför får vissa mer skit än andra?
Tankarna och funderingarna går mycket inåt och är stora och ifrågasättande hela tiden och det måste det få vara. Reklamen i TV är klockren där...." var än cancern har suttit så hamnar den i huvudet" . Jag kan fortfarande tycka att ordet cancer inte hör ihop med mig alls även om jag är helt medveten om  det verkligen gör det....
MEN I striden mellan det "onda och det goda" inom mig så vinner det goda med hästlängder! Jag har spytt galla och varit jävligt förbannad över att detta har drabbat mig tro inget annat, men det var framförallt innan operationen. När väl datum för operation damp ner i brevlådan så blev det istället  "nu kör vi"......
Ni som följer mig på FB har sett tidigare att jag bytt tillbaka till mitt gamla efternamn som jag hade som ogift, jag har under några år gjort stora förändringar i mitt liv på olika plan, vissa grundstenar har byts ut och andra har fått byta plats för att kunna börja bygga en ny tillvaro. Därför kändes bytet som en viktig del i alltihop. Tumören kändes som den sista gamla delen som skulle bort, nu är hårddisken resetad.....man kan välja att se saker på olika sätt...det här är mitt. 
Det goda att fokusera på i tillvaron är (förutom mina fantastiska vänner och underbara familj:)) ....min mormors "sillasoppa" som jag för första gången själv lagade idag efter ett recept som farbror Melker skulle kunna ha skrivit. Tex....."salta lagom" ...."späd med lite mer mjöl" alltså ett recept som är "efter behag". summan av det hela blev OTROLIGT gott iaf:). Nästa glädjeämne var potatismos och falukorv! :) dessutom har jag stoppat i mig en chokladpralin som sakta fick smälta i munnen utan att tugga en enda gång...mmmm....jag kommer numera alltid att äta choklad på det viset. Jag vet att jag vid något tillfälle läste i en bok om mindfullness att man skulle äta ett russin på ett sätt som var väldigt medvetet, man skulle använda alla sina sinnen. Jag minns att jag tyckte det verkade otroligt jobbigt och stressande. Det är det inte alls!...inte med choklad iaf ;) 
Jag vet....allt kretsar kring mat nu , men det är väl inte så konstigt med tanke på att jag inte ätit  mål mat på 10 dagar!!! 
Så tankarna på köttbullar och choklad vinner med hästlängder över tankarna på att jag ska ta 23 stygn imorgon och att jag har en andedräkt emellanåt som kan döda en flodhäst!! ( jag lääängtar till munnen är helt läkt)
 
Puss på er och var rädda om varandra!